CONCERTEN

 

 

 

Elgar & Beethoven met pianist Thomas Beijer

 

Vrijdag 31 mei 2024

 

20.00 uur

Concertzaal Tilburg

 

Brabant Sinfonia
o.l.v. Joost Smeets

solist: Thomas Beijer, piano

 

Als winnaar van het Nationaal Pianoconcours van de Young Pianist Foundation op achttienjarige leeftijd werd Thomas Beijer al vroeg erkend als een van de meest vooraanstaande musici in zijn thuisland.
De internationale jury karakteriseerde hem als 'een buitengewoon interessante muzikale persoonlijkheid, met uitgesproken ideeën over muziek. Een ware kunstenaar.

 

Sindsdien is Beijer uitgenodigd voor concerten in Europa, Azië en de Verenigde Staten.
Hij werkte met orkesten als Het Residentie Orkest Den Haag en Amsterdam Sinfonietta en met dirigenten als Neeme Järvi, Gustavo Gimeno, Ed Spanjaard, Bas Wiegers en Lucas Macías Navarro.

Hij is regelmatig te gast bij Camerata RCO, het kamerorkest en kamermuziekgezelschap bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest.

 

Thomas Beijer is een veelzijdig musicus, met een breed repertoire van zeventiende-eeuwse muziek tot hedendaagse werken. Hij heeft een speciale affiniteit met Spaanse muziek: in 2019 voerde hij de complete suite Iberia van Isaac Albéniz uit in het Concertgebouw in Amsterdam, een recital dat veel lof oogstte in de Nederlandse pers, De Volkskrant schreef: 'Feilloos leidt Beijer ons binnen in het verhaal achter de noten'. Dit leidde tot de uitnodiging om zijn debuut te maken in de serie Meesterpianisten in de grote zaal van het Koninklijk Concertgebouw.

PROGRAMMA:

 

Elgar - Serenade for strings, op. 20

Beethoven - Symphony No. 3, Eroica

Beethoven - Pianoconcert No. 5, Emperor

ALLE CONCERTEN