ORGANISATIE

 

 

 

 

Organisatie

Brabant Sinfonia heeft een platte organisatiestructuur. Naast het bestuur, eindverantwoordelijk voor het beleid en de financiën, kennen we een artistieke commissie, waarin bestuursleden, artistiek leider, concertmeester, orkestmanager en een vertegenwoordiging van de musici samen de koers voor het orkest bespreken en uitzetten.

Artistieke leiding

Chef dirigent Joost Smeets is verantwoordelijk voor de artistieke kwaliteit van het orkest in brede zin. Joost leidt de eigen concerten van het orkest en de repetities, bijgestaan door de concertmeester. Natuurlijk onderhoudt hij intensief contact met de spelers en het bestuur en is hij nauw betrokken bij alle ontwikkelingen omtrent het orkest. Bij aanvragen om begeleiding overlegt hij met de concertmeester over de samenstelling van het orkest, de bezetting en de repetities. Daarnaast kunnen repetities ook geleid worden door een dirigent van een koor of gezelschap dat het orkest heeft aangezocht voor een begeleiding of samenwerking.
Meer informatie over Joost is te vinden op zijn website en YouTube.

Orkestmanager

Evelien Holster is bij BS werkzaam als een spin in het web. Ze zorgt in samenspraak met bestuur, dirigent en concertmeester voor de orkestsamenstelling.  Daarnaast is ze altijd op zoek naar passievolle musici om het orkest bij grote projecten aan te vullen. Evelien onderhoudt contact met alle betrokken partijen en zorgt voor veel praktische zaken.  Naast orkestmanager bij Brabant Sinfonia is Evelien onder andere programmeur Klassieke Muziek bij het Chassé Theater en Kamermuziek Nieuwe Veste in Breda, directeur bij Kamermuziek Souvenir in Tilburg, artistiek leider van het Cellofestival in Dordrecht en initiatiefnemer van de Stichting Publiek Applaus.

Concertmeester

Sinds 2011 is Anne-Marie van de Grint concertmeester van Brabant Sinfonia.  Ze is als violiste werkzaam in verschillende ensembles en orkesten. Zo speelt ze ook in het Zeeuws Orkest, waar ze vervangend concertmeester is. 

Met Ensemble VIJF! brengt ze o.a. sfeervolle muziek uit het Franse impressionisme. Naast klassieke muziek heeft Anne-Marie een passie voor de Argentijnse tango.  Met Grupo del Sur geeft ze sinds 2007 concerten en brengt ze met name muziek van Astor Piazzolla. Anne-Marie studeerde viool aan de Conservatoria van Tilburg en Maastricht, bij Katy Sebestyén en Robert Szreder.  Ze heeft een vioollespraktijk in Tilburg, waar ze lesgeeft aan kinderen en volwassenen van uiteenlopende niveaus. Meer informatie is te vinden op haar website.